ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αργολίδα: Με μεγάλη δυσκολία το εμπόριο πορτοκαλιών – Πολύ χαμηλά οι τιμές

Οι τιμές παραγωγού είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και η ζήτηση υποτονική – Υπάρχει αρκετή παραγωγή ακόμη στα δέντρα λόγω έλλειψης εργατών γης

Ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες σε κάποιες περιοχές οι κοπές πορτοκαλιών ποικιλίας Μέρλιν αν και υπάρχουν ακόμη αρκετές ποσότητες από Ναβαλίνες που δεν έχουν συγκομιστεί λόγω της έλλειψης εργατών γης.

Οι τιμές παραγωγού είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και η ζήτηση υποτονική. Ο υψηλός πληθωρισμός στις καταναλωτικές αγορές και η γενικότερη οικονομική ατμόσφαιρα στην ΕΕ δεν ευνοεί την κατανάλωση πορτοκαλιών και λοιπών οπωροκηπευτικών.

Αργολίδα: Το βάρος πέφτει στα μανταρίνια

Η κ. Άννα Λαμπάδα, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Σταθέικων της Αργολίδας, τονίζει στον ΑγροΤύπο ότι «με πολύ μεγάλη δυσκολία γίνεται το εμπόριο πορτοκαλιών. Στον συνεταιρισμό έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε την συγκομιδή στις Ναβαλίνες αλλά στις άλλες περιοχές οι κοπές γίνονται με αργούς ρυθμούς.

Το βάρος έχει πέσει στα μανταρίνια που υπάρχει καλύτερη ζήτηση επειδή δεν υπάρχουν πολλοί εργάτες γης. Οι Ναβαλίνες ξεκίνησαν από 35 λεπτά το κιλό τιμή παραγωγού αλλά αυτή την εποχή η τιμή έχει μειωθεί στα 25 λεπτά για την καλή ποιότητα αν και πολλοί πουλάνε μέχρι και 20 λεπτά.