ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TVΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αστυνομικές επιχειρήσεις εκφοβισμού και καταστολής Ρομά σε Αχαΐα και Αγρίνιο

Θέμα χρόνου, όπως αποδείχθηκε, ήταν η επέμβαση της ΕΛΑΣ σε καταυλισμούς ρομά στην Αχαΐα, μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Οι χθεσινές «επισκέψεις» εντάσσονται μεν στις στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας, όμως την παρούσα χρονική περίοδο καταδεικνύουν την «επιθετική» τακτική που ακολουθεί η ΕΛΑΣ μετά τα εκτεταμένα επεισόδια και περιστατικά βίας από ρομά ανά την ελληνική επικράτεια, με αφορμή τον τραυματισμό 16χρονου ομόφυλού τους από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Σε τοπικό επίπεδο, το μήνυμα που εστάλη για μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε επιχειρούμενη προσπάθειας εκτροπής ήταν σαφές και ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση. «Η Αστυνομία είναι παρούσα, ο νόμος είναι ίδιος για όλους» ανέφερε αξιωματούχος στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», επισημαίνοντας παράλληλα πως «τα παιχνίδια τελείωσαν».

Οι ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας σε καταυλισμούς ρομά στο Αίγιο και στην Πάτρα, συνοδεύτηκαν από συλλήψεις και προσαγωγές.

Στις εφόδους στους καταυλισμούς στον Σελινούντα, στον Αγ. Κωνσταντίνο Ροδοδάφνης και στον Προβοδό Καμαρών, συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα για διάφορα αδικήματα.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε επτά για ρευματοκλοπή, σε έναν για κατοχή ναρκωτικών, σε δύο φυγόποινους σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές, σε ακόμα δύο για μη έκδοση αστυνομικής ταυτότητας και τέλος σε έναν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ελέγχθηκαν συνολικά 95 άτομα, διενεργήθηκαν 16 κατ’ οίκον έρευνες και κατασχέθηκε μικροποσότητα της ναρκωτικής ουσίας κάνναβης.

Την ίδια ώρα, από τον καταυλισμό των ρομά στα Βραχνέικα, προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πατρών 11 άτομα και διαπιστώθηκαν 26 παραβάσεις που σχετίζονται με αδικήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ). Τουλάχιστον 38 άτομα και 18 οχήματα ελέγχθηκαν κατά την αστυνομική εφόρμηση.

«Συνεχίστηκαν τη Δευτέρα, 12/12/ 2022 οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας και συγκεκριμένα σε περιοχές της Αχαΐας και του Αγρινίου

Συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Πατρών,
Αγρινίου, των Τμημάτων Τροχαίας Πατρών και Αγρινίου, των
Αστυνομικών Τμημάτων Αιγιαλείας  του Τμήματος Ασφαλείας
Αιγιαλείας, διμοιρίες υποστήριξης καθώς και ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στην Αχαΐα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 27 οικίες,προσήχθησαν 24 άτομα και συνελήφθησαν 13 άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις και τα κατά
περίπτωσηαδικήματα της κλοπής, παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, μη
έκδοσης Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας καθώς και την νομοθεσίας για
τα ναρκωτικά,κατασχέθηκαν 3,5 γραμμάρια κάνναβης και βεβαιώθηκαν 28 παραβάσεις ΚΟΚ.

Στο Αγρίνιο, προσήχθησαν 7 άτομα και συνελήφθη ένα για παράβαση της
νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο. Επιπλέον,
ελέγχθηκαν 25 οχήματα και βεβαιώθηκε μία παράβαση ΚΟΚ».

ΠΗΓΗ:pelop.gr