ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΑΡΓΟΛΙΔΑΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Α. Πουλάς: Χρειάζονται άμεσα μέτρα και πολιτικές για τη στήριξη και ανάδειξη του αγροτικού τομέα της χώρας

Σε συνάντηση του Κινήματος Αλλαγής με εκπροσώπους των αγροτών συμμετείχε ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Ν. Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς στη Βουλή, παρουσία του Προέδρου, κ. Νίκου Ανδρουλάκη. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας της χώρας με τη μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής. 

Οι υπέρογκες αυξήσεις του ρεύματος, του πετρελαίου, των λιπασμάτων και των ζωοτροφών έχουν οδηγήσει τον αγροτικό κόσμο της χώρας σε απόγνωση ενώ η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν έχει λάβει ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα.

To Κίνημα Αλλαγής αναγνωρίζοντας, την πολύ μεγάλη οικονομική και κοινωνική σημασία, τον κρίσιμο ρόλο του αγροδιατροφικού τομέα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη συμβολή της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας στην απασχόληση και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής στην ύπαιθρο καθώς και την εξωστρέφεια, με παρεμβάσεις του εντός και εκτός Κοινοβουλίου ζητά να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα αναστροφής της καταστροφικής πορείας με βάση ένα Εθνικό Σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης. 

Σε αυτή την κατευθυνση οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν Επίκαιρη Επερώτηση στη Βουλή στην οποία εκθέτουν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική ύπαιθρος και ζητούν άμεσες λύσεις από την κυβέρνηση.

What's your reaction?