ΡΕΠΟΡΤΑΖΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Γκιόλας: Άμεση ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου

Αναφορά κατέθεσε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας προς τον Υπουργό Υγείας, μετά από επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας, σχετικά με την άμεση ανάγκη να στελεχωθεί σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Η πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη πιστή στην νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της συνεχίζει να αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού και έχει φτάσει σε επίπεδα παντελούς απαξίωσης το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επί αρκετούς μήνες η κοινωνία της Ερμιονίδας διαμαρτύρεται, μέσω του Δημάρχου της, για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όμως ουδεμία πρόσληψη έχει πραγματοποιηθεί, με αποτέλεσμα το Κέντρο να υπολειτουργεί.

Η κατάσταση έχει γίνει απελπιστική, όπως περιγράφει σε έγγραφό της προς την 6η ΥΠΕ η Διοίκηση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου αφού έχουν απομείνει ελάχιστοι ιατροί, λόγω συνταξιοδοτήσεων ή αποσπάσεων και οι εφημερίες πραγματοποιούνται με εξαιρετική δυσκολία.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει άμεσα να ενισχύσει σε προσωπικό το Κέντρο Υγείας που εξυπηρετεί μια περιοχή όπως η Ερμιονίδα της οποίας η απόσταση από τα Νοσοκομεία του νομού ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα και επιβαρύνεται σε μεγάλο βαθμό από επισκέπτες αφού αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό.