ΕΛΛΑΔΑMEDIAΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣΝΕΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ζεστό χρήμα» σε ανέργους και χαμηλόμισθους: Οι δικαιούχοι και πόσα λεφτά θα πάρουν

Νέα μέτρα στήριξης: «Ζεστό χρήμα» σε ανέργους και χαμηλόμισθους για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού ρεκόρ

κατώτατου μισθού η κυβέρνηση θα επιδιώξει να στηρίξει τα νοικοκυριά απέναντι στο πληθωριστικό κύμα που «επελαύνει».

Οριστικές αποφάσεις για την έκταση των μέτρων στήριξης δεν έχουν ληφθεί ακόμη, καθώς θα εξαρτηθούν από την έκταση των ανατιμήσεων.

Αντιμέτωποι µε μεγαλύτερες ανατιμήσεις και μάλιστα σε περισσότερα προϊόντα αναμένεται να βρεθούν το επόμενο διάστημα οι καταναλωτές.

Η σημερινή ανακοίνωση του πληθωρισμού από την ΕΛΣΤΑΤ θα βοηθήσει αρκετά στο να ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς θα αποτυπωθεί σε ποιο βαθμό οι ανατιμήσεις έχουν πλήξει και άλλες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών πέραν της ενέργειας.

Νέες ανατιμήσεις σε πολλά είδη πρώτης ανάγκης

Όλα δείχνουν ότι ο πληθωρισμός θα κλείσει για τον Δεκέμβριο πάνω από το 5%, ενώ για το πρώτο τρίμηνο του 2022 αναμένεται επέκταση των ανατιμήσεων σε πολλά είδη πρώτης ανάγκης, λόγω του συνδυασμού του υψηλού μεταφορικού και ενεργειακού κόστους αλλά και τις ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες.

Σε είδη διατροφής, οι ανατιμήσεις θα ξεπεράσουν το 10%, οι αυξήσεις στο φυσικό αέριο θα είναι και για τον Δεκέμβριο τριψήφιες (δηλαδή πολύ πάνω του 100%), ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης θα βγει ακριβότερο κατά περισσότερο από 35% με το ηλεκτρικό ρεύμα να μπαίνει εντυπωσιακά στη λίστα καθώς θα αποτυπωθούν οι ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Νοέμβριο και για τον Δεκέμβριο.

What's your reaction?