ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΜΥΕΛΛΑΔΑΝΕΑ

Η ΕΜΑΚ φέρνει κουβέρτες, νερά και τρόφιμα – Βοήθεια και από τον Στρατό

Χάος στην Αττική Οδό: Στο έλεος του χιονιά χιλιάδες οδηγοί

Συνεχίζονται οι εικόνες απελπισίας στην Αττική Οδό, την ώρα που χιλιάδες οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι από τις 11 το πρωί. 

Η ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν για ατελείωτες ώρες οι οδηγοί που επιχείρησαν να κινηθούν μέσω Αττικής Οδού την ώρα που μαίνεται η κακοκαιρία «Ελπίδα» είναι χωρίς προηγούμενο.

Χιλιάδες οδηγοί παραμένουν ακινητοποιημένοι και εγκλωβισμένοι από τις 11 το πρωί, ενώ πολλοί από αυτούς ανησυχούν καθώς βλέπουν τη στάθμη του καυσίμου τους να αδειάζει και φοβούνται ότι το αυτοκίνητό τους θα ακινητοποιηθεί και δεν θα έχουν θέρμανση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ΕΜΑΚ φέρνει κουβέρτες, νερά και τρόφιμα, ενώ βοήθεια αναμένεται και από τον Στρατό. 

Δυνάμεις του στρατού σε έξι σημεία της Αττικής Οδού για τον απεγκλωβισμό οδηγών

Ειδικά εκπαιδευμένες δυνάμεις του στρατού κατευθύνονται αυτή τη στιγμή προς έξι σημεία της Αττικής Οδού συνδράμοντας στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr έπειτα από συνεννόηση των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη έξι φορτηγά και ένα λεωφορείο μεταφέρουν ειδικά εκπαιδευμένες δυνάμεις του στρατού σε έξι κόμβους της Αττικής Οδού και συγκεκριμένα στους κόμβους Μαραθώνα, Κάντζας, Παιανίας, Δουκίσσης Πλακεντίας και Κηφισίας προκειμένου μόλις αναλάβουν δράση τα μηχανήματα να επιχειρήσουν τον απεγκλωβισμό των οδηγών.

Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος στην Αττική Οδό

Μετά το κυκλοφοριακό χάος που επικράτησε επί ώρες στην Αττική Οδό, γεγονός που οδήγησε τον υπουργό Πολιτική Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, στο να ζητήσει την απόδοση ευθυνών για την ταλαιπωρία των οδηγών, υπήρξε και παρέμβαση του εισαγγελέα.

Στυλιανίδης: «Θα αναζητηθούν ευθύνες για την Αττική Οδό – Θα είναι δύσκολη η νύχτα»

Βαρύτατες ευθύνες στην εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού για τους εγκλωβισμένους οδηγούς έριξε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική Οδό. Δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει το δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις που κάναμε και υποσχέθηκαν για επάρκεια μέσων. Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, θα το εισηγηθώ στον πρωθυπουργό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ως πολιτεία οφείλουμε μια απολογία σε όσους ταλαιπωρήθηκαν. Υπάρχει προσπάθεια για απεγκλωβισμό οδηγών στην Αττική Οδό. Γίνεται προσπάθεια για διάνοιξη του δρόμου. Όλος ο μηχανισμός, όλες οι δυνάμεις είναι επί ποδός και επεμβαίνουν άμεσα όπου χρειάζεται», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης. Ταυτόχρονα κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και επεσήμανε πως «υπάρχει προσπάθεια για απεγκλωβισμό οδηγών στην Αττική Οδό. Γίνεται προσπάθεια για διάνοιξη του δρόμου. Όλος ο μηχανισμός, όλες οι δυνάμεις είναι επί ποδός και επεμβαίνουν άμεσα όπου χρειάζεται».

«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να μείνουν ανοικτοί όλοι οι αυτοκινητόδρομοι», με βάρος στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης. «Όλοι οι οδηγοί να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια. Και πρόσθεσε ότι ήταν εξαιρετικά μείζον να διατηρηθεί η παροχή ρεύματος σε όλη την χώρα. Μάλιστα, ο κ. Στυλιανίδης κάλεσε τους πολίτες για οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνούν με το 112 το οποίο έχει σύστημα γεωεντοπισμού. «Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», σημείωσε.

«Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να μείνουν ανοικτοί όλοι οι αυτοκινητόδρομοι», με βάρος στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον υπουργό, που συμπλήρωσε πως «στο εθνικό δίκτυο με την προετοιμασία που έγινε σημειώθηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα στην γέφυρα Καλυφτάκη, αλλά αντιμετωπίστηκαν και κρατήσαμε την χώρα ανοικτή».

Οι υπεύθυνοι της Αττικής Οδού να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό, δήλωσε νωρίτερα ο Γιώργος Πατούλης, φανερά εκνευρισμένος για τους εγκλωβισμένους οδηγούς στον κεντρικό οδικό άξονα που βρίσκεται στο έλεος του χιονιά.

What's your reaction?