ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Η ιδιαίτερη Μονή και η θαυματουργή εικόνα που ήρθε από την Αττάλεια στην Κορινθία (Βίντεο)

Η Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου είναι ένα γυναικείο Μοναστήρι 5 χιλιόμετρα από το χωριό Πουλλίτσα (Κάμπος), στην Κορινθία, μέσα σε ήσυχο και γοητευτικό φυσικό περιβάλλον.

Ο Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μερτύρης κτήτωρ και πνευματικός πατέρας της Ιεράς Μονής, ανήγειρε εκ θεμελίων αυτήν, το έτος 1986 με την συμπαράσταση της μακαριστής Γερόντισσας θεοφανίας Κοσιώνη, η οποία ανεπτύχθη και η φήμη της σύντομα επεκτάθηκε και πέρα των ορίων της περιοχής.

Μεταξύ των πνευματικών θησαυρών της περιλαμβάνεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ελεούσης, την οποία οι πιστοί έχουν φέρει από την Αττάλεια, καθώς και λείψανα των Αγίων Χαραλάμπους, Παρασκευής, Παντελεήμονος, Μηνά, Στεφάνου του πρωτομάρτυρος, Κυριακού του αναχωρητού και Ευστρατίου.

Λειτουργεί έκθεση και μικρός ξενώνας. Στην Ιερά Μονή υπάρχουν τα παρεκκλήσια των Αγίου Ιωάννου Προδρόμου και Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο καθολικών του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, καθώς και τα παρεκκλήσια της Παναγίας Ελεούσης και του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου.