ΕΛΛΑΔΑMEDIAΝΕΑ

Κακοκαιρία Ελπίδα: Οι δραματικές ώρες στην Αττική Οδό και η συνδρομή του Στρατού (φωτό – βίντεο)

Σημαντική ήταν η συνδρομή του Στρατού στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού που έλαβαν χώρα στην Αττική Οδό.

Οπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Χρ. Στυλιανίδης, «με συνεχείς προσπάθειες όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, της αστυνομίας, των ενόπλων δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και των εθελοντών απεγκλωβίστηκαν περίπου 3.500 πολίτες και περίπου 1.800 αυτοκίνητα».

kakokairia-elpida-oi-dramatikes-ores-stin-attiki-odo-kai-i-syndromi-toy-stratoy-foto-vinteo0

Καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας μοίραζαν κουβέρτες, νερό και τρόφιμα και έγινε κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν όλες οι ανάγκες των ανθρώπων που βρέθηκαν σε μία τόσο δυσχερή θέση, κυρίως σε ιατρική φροντίδα αλλά και φιλοξενία σε νοσοκομεία.

kakokairia-elpida-oi-dramatikes-ores-stin-attiki-odo-kai-i-syndromi-toy-stratoy-foto-vinteo2

Ο ίδος πρόσθεσε ότι «από χθες το βράδυ και ιδιαίτερα από σήμερα το πρωί μετακινούνται στην ΛΕΑ της Αττικής Οδού με ειδικά μέσα όλα τα οχήματα που αφέθηκαν από τους οδηγούς που απεγκλωβίστηκαν, προκειμένου να απελευθερωθεί άμεσα το οδόστρωμα και να μπορέσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να δουλέψουν πιο αποτελεσματικά».

Και κατεληξε λέγοντας ότι «τα προβλήματα με τη βοήθεια όλων των δυνάμεων σταδιακά μειώνονται, η κατάσταση βελτιώνεται με την ώρα και προσδοκούμε ότι το κλείσιμο της ημέρας θα μας βρει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εγκλωβισμών. Το συντομότερο δυνατό θα επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα».

kakokairia-elpida-oi-dramatikes-ores-stin-attiki-odo-kai-i-syndromi-toy-stratoy-foto-vinteo4

Προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα να επιχειρούν στις ακόλουθες εξόδους της Αττικής Οδού:

– Έξοδος 11: Λεωφόρος Κηφισίας

– Έξοδος 12: Λεωφόρος Πεντέλης

– Έξοδος 13: Δουκίσσης Πλακεντίας

– Έξοδος 15: Λεωφόρος Μαραθώνος

– Έξοδος 17: Κάντζα

– Έξοδος 18: Παιανία

kakokairia-elpida-oi-dramatikes-ores-stin-attiki-odo-kai-i-syndromi-toy-stratoy-foto-vinteo6
kathimerini.gr

What's your reaction?