ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΔΗΜΟΣΙΟΜΕΣΣΗΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαμάτα: Ανακοινώθηκαν οι 8 νέοι αντιδήμαρχοι – Αντιδράσεις απ’ την αντιπολίτευση

Συζητήσεις και αρκετές αντιδράσεις προκαλεί η ανακοίνωση του νέου σχήματος των 8 αντιδημάρχων που ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος και περιλαμβάνει και δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν κατά τις τελευταίες εκλογές με άλλες παρατάξεις.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Αγγελή, που είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του Μανώλη Μάκαρη αλλά έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2020 και ο Ανδρέας Καραγιάννης, που ανεξαρτητοποιήθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα και συμμετείχε στη δημοτική ομάδα του Βασίλη Τζαμουράνη, είναι μεταξύ των οχτώ αντιδημάρχων που ανακοινώθηκαν μετά την εκλογή, από το Δημοτικό Συμβούλιο, του προεδρείου του Σώματος και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Οι υπόλοιποι έξι αντιδήμαρχοι που ανακοίνωσε ο δήμαρχος είναι ο Σαράντος Μαρινάκης, ο Νίκος Μπασακίδης, ο Γιώργος Φάβας, ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος (ο οποίος έχει ανεξαρτητοποηθεί εδώ και πολλούς μήνες από τον συνδυασμό της Μαρίας Οικονομάκου με τον οποίο εξελέγη), ο Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος και ο Αναστάσης Σκοπετέας (εκλεγμένος με το συνδυασμό της Ελένης Αλειφέρη, που συνεργάζεται επισήμως όμως με τη δημοτική αρχή).

Ευθείες αιχμές για κάτι που «παραπέμπει σε συναλλαγή» αφήνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα Μπροστά», Βασίλης Κοσμόπουλος ο οποίος τονίζει πως είναι “απόλυτα κατανοητό να γίνονται συνεργασίες σε επίπεδο παρατάξεων, με αρχές, προγραμματικές συγκλίσεις και συμφωνίες. Θυμίζουμε ότι η συνεργασία με παρατάξεις της, κάτι που όμως τορπιλίστηκε με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, λόγω της επιλογής της να συνεργαστεί με παράταξη εκτός του δημοκρατικού τόξου”.

Ο κ. Κοσμόπουλος υπογραμμίζει επίσης πως «απάδει όμως της δικής μας λογικής, πρακτικής και ηθικής η ανεξαρτητοποίηση δημοτικών συμβούλων από τις παρατάξεις τους και στη συνέχεια η συνεργασία τους με τη Δημοτική Αρχή αναλαμβάνοντας αμειβόμενες θέσεις ευθύνης».

Αρκετά δεικτικό και το σχόλιο της επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε”, Μαρίας Οικονομάκου η οποία δίνει, “Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος αξιολογεί σαν ακατάλληλους να αναλάβουν θέσεις αντιδημάρχων, συμβούλους της ομάδας του και, αντίθετα, σαν ικανότερους από αυτούς, πρώην συμβούλους άλλων δημοτικών παρατάξεων”

Ο Δημήτρης Πολίτης επανεξέλεγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Καλαμάτας κατά τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση, καταφέρνοντας να αποσπάσει 19 ψήφους. Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επανεκλέχτηκε ο Στάθης Σταματόπουλος, από την παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου και γραμματέας ο Κώστας Τσαπόγας, από την παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη. Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, δήλωσε ότι επέλεξε και πάλι για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δημήτρη Πολίτη, επειδή, υποστήριξε, ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του τα προηγούμενα 2,5 χρόνια και γιατί είναι ιδιαίτερα έμπειρος. Πολλοί εκπρόσωποι των υπολοίπως παρατάξεων της αντιπολίτευσης ωστόσο εξέφρασαν τη διαφωνία τους σ΄αυτή την επιλογή, υποστηρίζοντας πως ο κ.Πολίτης κατά την προηγούμενη θητεία του σε αυτή τη θέση, δεν διηύθυνε τις συνεδριάσεις του σώματος με ικανοποιητικό τροπο, τονίζοντας πως ο κ.Πολίτης πρέπει σε αυτή τη θητεία του, να κάνει αυτό που δεν έκανε στην προηγούμενη, να φέρει δηλαδή στο Δημοτικό Συμβούλιο τον νέο Κανονισμό Λειτουργίας του Σώματος.

ertnews.gr

What's your reaction?