ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΕΛΛΑΔΑΜΕΣΣΗΝΙΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καλαμάτα: Με λαμπρότητα και τήρηση των μέτρων ο εορτασμός των Θεοφανείων

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Καλαμάτα.

Tο πρωί, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβqσμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομο, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού παραλίας.

Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της πόλεως.

Είκοσι κολυμβητές, κάθε ηλικίας, έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Τυχερός στάθηκε ο 16χρονος κολυμβητής Κανέλλος Σκουρτσίδης, μαθητής του 3ου Λυκείου Καλαμάτας και μέλος της ομάδας πόλο του ΝΟΚ.

Κατά την τελετή, τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα της 120 Π.Ε.Α. και η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, ενώ την Εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού έφεραν στους ώμους, άνδρες του Λιμενικού Σώματος.Στην τελετή παρέστησαν, οι Βουλευτές του Νομού Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Καπέλιος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, οι Αντιπεριφερειάρχες Α. Τσουκαλάς και Α. Καλογεροπούλου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.

What's your reaction?