ΚΟΣΜΟΣMEDIAPLUSΑΜΕΡΙΚΗ

Καναδάς: «Το κομβόι της ελευθερίας» – Αντιδράσεις των οδηγών φορτηγών στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

«Να μπει τέλος στον διχασμό», που έχει προκαλέσει η απόφαση για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θέλουν οι οδηγοί φορτηγών στον Καναδά. Κερδίζει διαρκώς υποστηρικτές το κομβόι της ελευθερίας, όπως έχει ονομαστεί.

Στα… κάγκελα είναι οι οδηγοί φορτηγών στον Καναδά οι οποίοι αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό που τους έχει επιβάλει η κυβέρνηση Τριντό για να μπορούν να διασχίζουν τα σύνορα.Το κονβόι, το οποίο κατευθύνεται προς την Οτάβα αποτελείται από εκατοντάδες φορτηγά, με αναφορές στα social media να κάνουν λόγο ακόμα και για δεκάδες χιλιάδες.

Οι επαγγελματίες οδηγοί, αλλά και πολίτες που συμμετέχουν μαζί τους στις κινητοποιήσεις, υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή δεν έχει να κάνει πλέον με την απόφαση για το εμβόλιο, αλλά για τα ατομικά τους δικαιώματα και την ελευθερία.

«Η απόφασή μας δεν έχει να κάνει πλέον με το εμβόλιο. Δεν έχει να κάνει με την εντολή γα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ήμουν ελεύθερος όλη μου τη ζωή και τώρα δεν είμαι, αυτός είναι ο Καναδάς», είπε ένας από τους οδηγούς.

Οι οδηγοί του Καναδά έχουν βρει υποστηρικτές σε όλη τη χώρα, οι οποίοι τους ακολοθούν στο μακρύ τους ταξίδι. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι θα μεταβούν στην πρωτεύουσα της χώρας μέχρι ο Τριντό να πάρει πίσω την απόφαση αυτή. «Δεν είμαι τρομοκράτης, δεν είμαι εξτρεμιστής, αλλά θα φύγουμε από την Οττάβα μόνο όταν πάρουν πίσω την απόφαση αυτή», υποστηρίζει ένας πολίτης, ο οποίος προσθέτει πως θέλει να δει ένα τέλος στον διχασμό που έχουν προκαλέσει τα εμβόλια στη χώρα.

What's your reaction?