ΛΑΚΩΝΙΑ

Κρυμμένο μυστικό στο Κυπαρίσσι: Νησιώτικες εικόνες στο γραφικό ψαροχώρι της Λακωνίας

Τόπος ηρεμίας και γαλήνης, σαν κομμάτι από τον παράδεισο. Το χωριό μοιάζει να βρίσκεται αποκομμένο από την υπόλοιπη Πελοπόννησο, με την μοναδικότητα του κρυμμένη για το ευρύ κοινό

Εικόνες που θυμίζουν νησί θα συναντήσει ο επισκέπτης στο Κυπαρίσσι της Λακωνίας. Ένας καλοκαιρινός «παράδεισος», που δεν θα πει όμως όχι και στους επισκέπτες της Άνοιξης ή του Φθινοπώρου, που αναζητούν οδικώς έναν ήσυχο τόπο για να ξεφύγουν από τις πολύβουες πόλεις και να αισθανθούν σα να σταμάτησε ο χρόνος. Ένα κρυμμένο μυστικό για όσους ψάχνουν κάτι ξεχωριστό και μοναδικό.

Η σπάνια ιδιομορφία του εδάφους, όπου εναλλάσσεται το υψόμετρο, με την πυκνή βλάστηση και τις παραλίες, προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Πρόκειται για έναν τόπο ηρεμίας και γαλήνης, σαν κομμάτι από τον παράδεισο. Το χωριό μοιάζει να βρίσκεται αποκομμένο από την υπόλοιπη Πελοπόννησο, με την μοναδικότητα του κρυμμένη για το ευρύ κοινό.

Χτίστηκε έτσι για προστασία από τους πειρατές, όταν αυτοί λεηλατούσαν τις ακτές της Πελοποννήσου, ενώ αντίθετα στον οικισμό της Παραλίας μπορεί να δει κανείς μερικά από τα ομορφότερα παλιά παραδοσιακά σπίτια της περιοχής που ακουμπούν κυριολεκτικά στη θάλασσα. Το παραλιακό χωριό Κυπαρίσσι αποτελείται από τους συνοικισμούς «Βρύση», «Παραλία», «Μητρόπολη» και τον οικισμό «Κάψαλα».

Στο Κυπαρίσσι Λακωνίας μπορεί να φτάσει κανείς οδικώς από τους Μολάους ή από το Λεωνίδιο. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990, υπήρχε ακτοπλοϊκή σύνδεση, αλλά κρίθηκε ασύμφορη και σταμάτησε.

What's your reaction?