ΗΛΕΙΑ

Μωβ μέδουσα σε παραλία στην Ηλεία – Που εντοπίστηκε – Τι πρέπει να προσέχουν οι λουόμενοι

Περικυκλωμένη μοιάζει η Ελλάδα από τις ομάδες της επικίνδυνης μώβ μέδουσας, αφού μετά την ισχυρή παρουσία της στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, έχει αρχίσει πλέον να εμφανίζεται μαζικά και στο Ιόνιο.

Στην περιοχή της Αχαΐας οι αναφορές είναι ακόλα ελάχιστες, ενώ σήμερα Κυριακή μία μωβ μέδουσα εντοπίστηκε στην περιοχή της Κυλλήνης.Ειδικότερα η συμβολαιογράφος και πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βικτωρία Αγγελοπούλου δημοσίευσε στο προφίλ της στο Facebook φωτογραφία με μία μωβ μέδουσα που έβγαλαν στην στεριά λουόμενοι στην παραλία της Κυλλήνης.

Χρήσιμες συμβουλέςΟι πολίτες καλούνται να κοιτάζουν τον καιρό και τους ανέμους πριν πάνε σε κάποια παραλία. Χρειάζεται να έχει αντίθετους ανέμους με την φορά της παραλίας (π.χ. αν η παραλία έχει θέα προς τον Νότο, τότε για να μειώνεται η πιθανότητα να υπάρχουν μέδουσες πρέπει οι άνεμοι να κατεβαίνουν από τον Βορρά, ώστε τον κυματισμό που δημιουργεί να τις διώχνει μακριά από τις παραλίες).Αν σε μια παραλία έχει πλαγκτόν, συνιστάται να αποφεύγουν οι πολίτες να κολυμπούν, διότι οι μέδουσες τρέφονται με πλαγκτόν αλλά και τα κνιδοκύτταρα τους είναι μικρά, διαφανή και μπορούν να φτάσουν τα 10 μέτρα μήκος.

What's your reaction?