ΑΡΓΟΛΙΔΑΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Οι μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου γνώρισαν τις Ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και την θεματική ενότητα «Τοπική πολιτιστική κληρονομιά» με τίτλο προγράμματος: «Ενδυματολογικές ανάγκες και επιρροές από την πολυπολιτισμικότητα του Ναυπλίου» που υλοποιήθηκε στο 4ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου με στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές την ελληνική παραδοσιακή ενδυμασία ως στοιχείο πολιτιστικής ταυτότητας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κ. Αριστείδη Τζονευράκη, ελληνοράπτη και κεντητή παραδοσιακών φορεσιών και την κ. Αλεξάνδρα Τζονευράκη.

Ο κ. Τζονευράκης παρουσίασε στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες μία ανδρική παραδοσιακή φορεσιά φουστανελά και μία γυναικεία φορεσιά από το Λεωνίδιο.

 Ονομάτησε και έδειξε κάθε τμήμα της φορεσιάς του τσολιά (φουστανέλα με 400 πιέτες, πουκάμισο άσπρο βαμβακερό, γιλέκο τσόχινο, ζωνάρι, μάλλινες κάλτσες, τσαρούχι) και αντίστοιχα τα κομμάτια της γυναικείας παραδοσιακής ενδυμασίας ( πουκάμισο, φόρεμα, μαντήλα κεφαλής, ζώνη βελούδινη κεντημένη).

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν βλέποντας τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές που φορούσαν οι Έλληνες το 1821. Έκαναν ερωτήσεις στον κ. Τζονευράκη για τα υλικά που χρησιμοποιεί για να φτιάξει τις στολές και τον απαιτούμενο χρόνο δημιουργίας τους. Δοκίμασαν ένα παιδικό γιλέκο και το φεσάκι στο κεφάλι.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τζονευράκη Αριστείδη και την κ. Αλεξάνδρα Τζονευράκη για την επίσκεψή τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους εμπλουτίζοντας το πρόγραμμά μας.

4ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου

What's your reaction?