ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΡΕΠΟΡΤΑΖΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παράνομα και επικίνδυνα μπότοξ στην Πάτρα – Καταγγελίες ιατρών

«Νυχούδες» και ιδιοκτήτριες χώρων αισθητικής αλλά και καλλυντικών κάνουν μπότοξ στην Πάτρα και κάποιες πελάτισσές τους βγαίνουν με…«πεσμένα» ή «αλλοιωμένα» χείλη!

Δερματολόγοι της Πάτρας ξεσπούν, ενώ και ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών έχει παρέμβει.
Με δύο «ντοκουμέντα», σήμερα, η «Πελοπόννησος» επιβεβαιώνει τις καταγγελίες:

«Σε διαμερίσματα airbnb, καταστήματα, χώρους πίσω από κέντρα αισθητικής κι όπου μπορείτε να φανταστείτε, γίνεται η ‘‘δουλειά’’! Κι αν τελικά το μπότοξ αποτύχει, έρχονται σε μας για να κάνουν διόρθωση. Αν όμως έχουν νεκρώσει τα κύτταρα, τότε απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και αρκετός χρόνος» δηλώνει στην «Π» ο γνωστός δερματολόγος Γιώργος Δαράβαλης.

Και στην Πάτρα λοιπόν προωθούνται θεραπείες-«μαϊμού» από ινστιτούτα ομορφιάς, κομμωτήρια, κέντρα νυχιών μέχρι και καταστήματα καλλυντικών σε διάφορες συνοικίες, διαμορφώνοντας συνθήκες αναρχίας, αυθαιρεσίας και κερδοσκοπίας!

Ο δερματολόγος Γιώργος Δαράβαλης τονίζει «την ανάγκη για βελτίωση αισθητικών προβλημάτων, που οδηγεί ανθρώπους σε αναζήτηση λύσεων της Αισθητικής Δερματολογίας και που δεν μπορεί – σε καμία περίπτωση – να δίνει έναυσμα για ευτελή ανταγωνισμό με διαφήμιση, προσφορές και οικονομικά «πακέτα», που έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα και αξιοπιστία των παρεχόμενων υπηρεσιών»!

Ομως, παρά τις παρεμβάσεις, ινστιτούτα αισθητικής κ.ά. υπόσχονται θεραπείες σε αδιανόητα χαμηλές τιμές, αλιεύοντας ανυποψίαστους πελάτες. Οπως δηλώνει ο κ. Δαράβαλης, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν -εν άγνοια τους και ψευδώς- το όνομα κάποιου γιατρού – για να πείσουν ως προς την υποτιθέμενη αξιοπιστία τους. Και φυσικά τα ενέσιμα υλικά που χρησιμοποιούν συνήθως είναι… κινέζικα, αμφιβόλου ποιότητας!
«Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές και να μην την ‘‘πατάνε’’, και να προχωρούν σε αναζήτηση πιστοποιημένων γιατρών, προτού εγκρίνουν την εκάστοτε θεραπεία» καταλήγει ο Δαράβαλης.

πηγή: pelop.gr