ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – Εξιχνιάστηκαν (42) περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια, αποθήκες & αγροτεμάχια

Εξιχνιάστηκαν (42) περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια, αποθήκες και αγροτεμάχια καθώς και κλοπές καλωδίων στην Αχαΐα και στην Ηλεία. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της συμμορίας από τη διάπραξη των κλοπών ανέρχεται περίπου στις (45.000) ευρώ. 

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ανδρών, μεταξύ των οποίων δυο ανήλικοι, ηλικίας 17 και 16 ετών. Κατόπιν έρευνας,  οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά (42) κλοπές, που είχαν διαπράξει οι κατηγορούμενοι από τον Ιανουάριο του έτους 2020 έως την 15/9/2022, σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, της Ερυμάνθειας και της Ηλείας. Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέπραξαν (21) κλοπές σε οικίες, αποθήκες οικιών και αγρών, (20) κλοπές σε αγροτεμάχια και (1) κλοπή σε μετασχηματιστή, κατά τις οποίες αφαίρεσαν οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα, εργαλεία, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χρήματα και καλώδια παροχής ηλεκτρικού δικτύου.

Μάλιστα στην περίπτωση κλοπής του καλωδίου ηλεκτρικού ρεύματος από αγροτεμάχιο σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, οι κατηγορούμενοι προκάλεσαν πυρκαγιά σε αγροτική έκταση δέκα στρεμμάτων.

Τα κλοπιμαία διέθεταν σε επιχείρηση συλλογής μετάλλων, ιδιοκτησίας συγκατηγορούμενού τους, που δεν κατείχε άδεια λειτουργίας επιχείρησης. Σε έρευνες που είχαν διενεργηθεί στην επιχείρηση του τελευταίου κατηγορούμενου, οι αστυνομικοί είχαν βρει και είχαν κατασχέσει 569,5 κιλά τμημάτων καλωδίων χαλκού και 80 αντικείμενα όπως ηλεκτρικά εργαλεία, βενζινοκίνητα, χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία στην πλειοψηφία προερχόνταν από τις κλοπές.