ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TV

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – Στα πράσα της ΕΛ.ΑΣ κατηγορούμενος για αρχαιοκαπηλία

Συνελήφθη, 19-11-2022 στη Σπάρτη, από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 56χρονος κατηγορούμενος για κατοχή, αποδοχή και διάθεση προς πώληση αρχαίων κινητών μνημείων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών της ανωτέρω Υπηρεσίας, αναφορικά με παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων, στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης και διάθεση αυτών έναντι του χρηματικού ποσού των -20.000- ευρώ σε άγνωστο αγοραστή, επετεύχθη ο εντοπισμός και η ταυτοποίηση του κατηγορουμένου.Συγκεκριμένα ο 56χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς, το μεσημέρι του Σαββάτου μέσα σε αυτοκίνητο στη Σπάρτη. Μετά από έρευνα, εντός κάτω από τη θέση του συνοδηγού, σε σακούλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

χάλκινο ειδώλιο ζώου αρχαίων χρόνων καιτμήμα χάλκινης επίθετης λαβής από μεγάλο ανοιχτό αγγείο, με μορφή μετωπικής μέδουσας.Κατασχέθηκαν επίσης το και κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, ενώ η έρευνα αναφορικά με τη διακίνηση και τους τελικούς αποδέκτες των αρχαιοτήτων, συνεχίζεται.