ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Πελοπόννησος: Εντατικοποίηση ελέγχων για ελληνοποιήσεις σε πατάτα και κρέας

ΕΛληνοποιήσεις παραγωγών τρίτων χωρών έχουν άμεσες αρνητικές συνέπειες στο εισόδημα των τοπικών παραγωγών
Ελέγχους για τυχόν ελληνοποιήσεις τόσο στην εαρινή πατάτα όσο και στο κρέας και ειδικότερα στα αμνοερίφια διενεργούν οι αρμόδιες αρχές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, σε πρόσφατες τηλεδιασκέψεις συζητήθηκε το θέμα των ελέγχων της αγοράς εν όψει των εορτών, αλλά και των ελληνοποιήσεων της εαρινής πατάτας και του κρέατος, ιδιαίτερα των αμνοεριφίων. Στο πλαίσιο των συσκέψεων αυτών αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι σχετικά με την παραγωγή πατάτας, με στόχο την αποφυγή πιθανών ελληνοποιήσεων από παραγωγές τρίτων χωρών οι οποίες έχουν άμεσες αρνητικές συνέπειες στο εισόδημα των τοπικών παραγωγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι στην ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι του Πάσχα»
Οι έλεγχοι αυτοί διενεργούνται σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και εστιάζονται, τόσο σε επίπεδο χονδρεμπορίου, όσο και σε επίπεδο λιανικής πώλησης, όπως λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ και λοιπά καταστήματα τροφίμων.

«Για τους ελέγχους αυτούς, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί και λειτουργούν αποτελεσματικά μικτά κλιμάκια, αποτελούμενα από στελέχη των ΔΑΟΚ και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης από κάθε Περιφερειακή Ενότητα», επισήμανε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς, δευτερογενούς τομέα και θεμάτων αναπτυξιακού νόμου Στ. Αναστασόπουλος.

Popular
Έφη Θώδη: «Έπρεπε να με ξεσκίσουν; Αρκετά τους ανέχτηκα, θα βάλω δικηγόρους»
FIZZ
Έφη Θώδη: «Έπρεπε να με ξεσκίσουν; Αρκετά τους ανέχτηκα, θα βάλω δικηγόρους»
Δέσποινα Μοίρου: «Είχα σχέση με τον Τζακ Νίκολσον»
FIZZ
H άγνωστη σχέση του Τζακ Νίκολσον με Ελληνίδα ηθοποιό
Έλεγχοι και στα αμνοερίφια
Παράλληλα, ο Στ. Αναστασόπουλος πρόσθεσε ότι αντίστοιχοι έλεγχοι πραγματοποιούνται με εντατικό ρυθμό -εν όψει του Πάσχα- και στα υπόλοιπα προϊόντα, με τη δημιουργία μικτών κλιμακίων των Διευθύνσεων ΔΑΟΚ, Ανάπτυξης και Υγείας, τα οποία ελέγχουν κατά βάση,

α) ελληνοποιήσεις προϊόντων με έμφαση στα κρέατα, κυρίως αμνοερίφια,

β) τις τιμές των προϊόντων, δηλαδή την συμφωνία της τιμής στο ράφι και στο ταμείο,

γ) τις ετικέτες των προϊόντων και

δ) την τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας των τροφίμων με έμφαση στα είδη κρεοπωλείου.

Ειδικότερα για το κρέας, οι έλεγχοι -με τη συνδρομή των τμημάτων Κτηνιατρικής- θα διενεργηθούν στα σφαγεία αλλά και στα σημεία τελικής διάθεσης του προϊόντος, με στόχο την προστασία και ασφάλεια του καταναλωτή.

ΠΗΓΗ: in.gr