ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝΕΛΛΑΔΑΝΕΑ

Το Γυμνάσιο Νέας Κίου διοργανώνει τον τελικό του 2ου διαγωνισμού ορθογραφίας και γλωσσάς Περιφέρειας Πελοποννήσου

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Πελοποννήσου, το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης και οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων (Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας), υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου, συνδιοργανώνουν τον 2ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές/τριες Γυμνασίου Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Γυμνάσιο Νέας Κίου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ορθή γραφή και χρήση της ελληνικής γλώσσας, συμμετέχει στον διαγωνισμό για δεύτερη φορά – άλλωστε το 2020 στον τελικό του 1ου αντίστοιχου Διαγωνισμού μαθήτρια της Γ’ τάξης του σχολείου μας είχε κατακτήσει το πρώτο βραβείο.

Ήδη στις 17 και 20 Φεβρουαρίου 2022 ολοκληρώθηκαν οι τρεις προκριματικές φάσεις του διαγωνισμού που διεξήχθησαν ταυτόχρονα σε κάθε νομό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ανέδειξαν 3 νικητές/τριες ανά τάξη από κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Ο τελικός του 2ου Διαγωνισμού Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές/τριες γυμνασίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργανώνεται από το Γυμνάσιο Νέας Κίου και θα διεξαχθεί την Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου.

Σε αυτόν τον χώρο θα συγκεντρωθούν οι 3 νικητές/τριες από κάθε τάξη και από κάθε Περιφερειακή Ενότητα (συνολικά 45 μαθητές/τριες από την Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία), προκειμένου να διεκδικήσουν το πρώτο βραβείο της τελικής φάσης του διαγωνισμού για την τάξη τους. Αναμεσά τους θα αγωνισθούν ένας μαθητής και μία μαθήτρια της Α’ τάξης του Γυμνασίου Νέας Κίου. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη δύσκολη προσπάθεια τους.

Η Διευθύντρια 
Σπυροπούλου Ευαγγελία 
Ο Σύλλογος ΔιδασκόντωνΓυμνασίου Νέας Κίου

What's your reaction?