ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TVΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ποσό για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου και το προνόμιο στις δημοπρατήσεις

Συνολικά θα διατεθεί πίστωση 65.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά από δύο διαφορετικά υπουργεία – Η κατανομή και τρόπος δημοπράτησης

Σύσκεψη για την υλοποίηση της διαδικασίας που αφορά στα έργα βελτίωσης της ασφάλειας και αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου -με συνολική διατιθέμενη πίστωση ύψους 65.000.000 ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης- συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

Από την πιο πάνω πίστωση, τα 20.000.000 ευρώ θα διατεθούν μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και ήδη “τρέχουν” οι διαδικασίες για να υπάρξει δημοπράτηση μέσα στον τρέχοντα Δεκέμβριο.

Τα υπόλοιπα 45.000.000 ευρώ θα διατεθούν μέσω του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και θα δημοπρατηθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε μια ενιαία εργολαβία, που θα αφορά παρεμβάσεις και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Ας σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως επίσης της Θεσσαλίας, του Νοτίου Αιγαίου και της Κρήτης, είναι οι 4 Περιφέρειες που θα δημοπρατήσουν οι ίδιες, ενώ για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας τα σχετικά έργα θα γίνουν μέσω υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

ΠΗΓΗ:anagnostis.org