ΕΥΡΩΠΗΚΟΣΜΟΣΜΕΤΑΛΛΑΞΗΥΓΕΙΑ

Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για την αποτελεσματικότητα τους έναντι της «Όμικρον»

Aξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε ότι το ζήτημα αυτό απαιτεί «παγκόσμιο συντονισμό» και ότι δεν θα πρέπει να αποφασίσουν γι’ αυτό μόνο οι παρασκευάστριες εταιρείες των εμβολίων

Σε ανακοίνωση σχετικά με τα εμβόλια προχώρησε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τονίζοντας πως χρειάζεται περισσότερη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα υπάρχοντα σκευάσματα κατά του κορωνοϊού παρέχουν επαρκή προστασία απέναντι στην υψηλής μεταδοτικότητας μετάλλαξη «Όμικρον».

Στην τελευταία τεχνική έκθεση του ΠΟΥ γίνεται μία προσπάθεια να απαντηθούν ορισμένα από τα πιο καίρια ερωτήματα σχετικά με την παραλλαγή «Όμικρον», η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο, όπως για τη βαρύτητά της, τη μεταδοτικότητα και την ικανότητά της να ξεφεύγει από την εμβολιαστική κάλυψη.

Επιπλέον ορίζει τις προτεραιότητες για τα κράτη μέλη του. Όπως αναφέρεται «απαιτείται περαιτέρω έρευνα για την καλύτερη κατανόηση της δυνατότητας ανοσολογικής διαφυγής της Όμικρον από τα εμβόλια και την ανοσία μέσω της φυσικής νόσησης και της απόκρισης της Όμικρον στα εμβόλια». Ένας αξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε νωρίτερα ότι το ζήτημα αυτό απαιτεί «παγκόσμιο συντονισμό» και ότι δεν θα πρέπει να αποφασίσουν γι’ αυτό μόνο οι παρασκευάστριες εταιρείες των εμβολίων.

What's your reaction?