ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.TVΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όπου φύγει φύγει για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά – Ποιοι προορισμοί της Πελοποννήσου κάνουν τη διαφορά

Κυρίως σε κλασικούς Χριστουγεννιάτικους ελληνικούς προορισμούς φαίνεται πως κινούνται οι Έλληνες κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων θυμίζοντας μέρες προ πανδημίας, αναφορικά με την πληρότητα αυτών των περιοχών.

Σε ό,τι αφορά την Πελοπόννησο, πολύ υψηλή πληρότητα παρουσιάζουν οι ορεινές περιοχές της, όπως είναι ο Ταΰγετος, ο Πάρνωνας και το Μαίναλο. Το ίδιο φαίνεται πως συμβαίνει και με τη Μονεμβασία που εδώ και μέρες έχει φτάσει στο όριο της πληρότητας της.

Μάλιστα όπως σημειώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη«οι χειμερινοί-και όχι μόνο προορισμοί-ετοιμάζονται μέρες τώρα για τους φιλοξενούμενούς τους».

Ποιες περιοχές είναι sold out

«Η εύλογη αγωνία για την πιθανή επίδραση της οικονομικής πίεσης στα πλάνα των Ελλήνων για διακοπές, ακολουθήθηκε από την ικανοποίηση για το πολύ αυξημένο ενδιαφέρον για κρατήσεις, σε σημείο που αρκετές περιοχές της χώρας είναι ήδη sold-out», αναφέρει η Σοφία Ζαχαράκη. Την εικόνα συμπληρώνει η έντονη τουριστική κίνηση στις πόλεις αλλά και γεμάτες πτήσεις για την πλειοψηφία των προορισμών στην Ελλάδα. Πλήθος κόσμου ταξιδεύει στα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα της χώρας μας ενώ τα χιονοδρομικά μας κέντρα ετοιμάζονται για τη σεζόν που ελπίζουμε να έχει την ποσότητα και την ποιότητα της περσινής χιονόπτωσης, προσθέτει η υφυπουργός Τουρισμού.

anagnostis.org